Casa Fericirii

revista ta de bucurii

Laptele si produsele lactate

Laptele natural este un aliment glucido lipidic si de aceea trebuie evitat.

Glucidele sunt in zer si se elimina in procesul fabricarii brinzeturilor, care mai pstreaza lipidele si proteinele.

In branza de vaci cu 0% materii grase, nu raman decat proteine si putine glucide.

branza de vaci:

– contine albumina, acid lactic, diastaze, oxidaze, Ca, P, K,vitaminele A si B.

– este usor digerabila.

De ce vacile nu-si beau propriul lapte? Pentru ca laptele a fost creat cu un singur scop: sa  hraneasca tinerii speciei respective. Nici un anima intarcat nu-si bea propriul lapte. De fapt singurul mamifer de pe pamant care mai consuma lapte si dupa ce este intarcat este omul.

Laptele de vaca are o compozitie moo-free-no-moo-cow-web-largechimica diferita de cea a laptelui uman. Enzimele necesare descompunerii si prelucrarii sale sunt lactoza si cele produse de rinichi. Ele dispar din corpul nostru la varsta de 3 ani. Exista un element numit cazeina (in laptele de vaca se gaseste de 300 de ori mai mult decat  in laptele uman) care ajuta la dezvoltarea oaselor uriase iar in stomac se coaguleaza formind substante dificil de digerat de catre om dar usor de digerat pentru stomacul cu 4 compartimente al vacii.

In corpul nostru, aceasta masa compacta constituie o imensa greutate pentru organism, caruia ii trebuie o energie uriasa pentru a o elimina. Din nefericire nu reuseste sa o elimine, ba mai mult, o depune pe peretii intestinelor, impiedicand astfel asimilarea altor nutrienti pentru organism. Rezultatul: oboseala.

Derivatii digestiei laptelui elibereaza in corp un mucus toxic, foarte acid. Cazeina actioneaza ca un clei care lipeste toate toxinele pe peretii tubului digestiv.

cow-free-milkProdusele lactate pasteurizate (cu penicilina si alte antibiotice) sunt si mai periculoase, adaugand noi chimicale organismului nostru. Pasteurizarea laptelui se obtine in urma incalzirii pina la 80gradeC in vederea distrugerii bacteriilor. Aceasta incalzire provoaca scaderea considerabila a valorii nutritive a laptelui.

Prin fierbere, laptele isi pierde calciul, fierul, fosforul, care nu mai pot fi asimilate decat in cantitati infime, restul, neasimilat depunandu-se ca deseuri ce constituie depozite toxice in sange. Aceste depozite de reziduuri din singe alcatuiesc un teren propice de dezvoltare pentru germenii patogeni.

Consumul laptelui este considerat ca fiind in legatura directa cu bolile de inima, artrita, alergii, migrene, obezitate.

Dont-drink-cows-milk

 „Hrana pentru viata”- dr Daniel Menrath

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la Octombrie 4, 2014 de în Leacuri, plante, sfaturi diverse şi etichetată , .
%d blogeri au apreciat asta: