Casa Fericirii

revista ta de bucurii

Despre arborele de cacao

Ciocolata vine de la arborele de cacao, care este cunoscut sub numele de Theobroma cacao.

Arborele de cacao este cultivat in clima umeda si tropicala, ce se intalneste de ambele părți ale Ecuatorului, intre cele doua  tropice, Cancer și Capricorn.

Acest arbore delicat, cu un trunchi de aproximativ 20 cm în diametru, o înălțime cuprinsă între 3 și 8 metri, dar mai mare de 12 de metri in salbaticie, creste in zonele cu climat cald și umed, în semiobscuritate, la umbra planteor si a copacilor inalti. Este necesara o altitudine de la 400 la 700 de metri  pentru cresterea și dezvoltarea sa optima. Poartă simultan flori albe și fructe, ceea ce il face sa aiba o coroana foarte bogate.Cacaotreepods

Arborele începe să înflorească du-pa aproximativ 2 – 5 ani, ajunge la maturitate dupa 12 ani și continuă să dea roade inca 30 de ani. Un copac are 50 000-100 000 de flori pe an. Aproximativ una la suta dintre acestea va fi fertilizata si va deveni fruct capsula de cacao.

De forma alungita, pastaia de cacao este de la 15 la 25 cm lungime. În acelasi copac, pastaile tinere, pot fi galbene, verzi sau aproape de culoare violet. Pastaile mature, gata pentru recoltare au, de asemenea, culori variate. In interiorul fructului, sub o piele tare, se gaseste o pulpa alba numita mucilagiului” din care sunt extrase boabele. Aceste boabe de fasole devin migdalațe (20 la 40 pe pastaie).

Cacao-pod-k4636-14

Cel mai mare numar de specii se găsesc în nord-vestul Americii de Sud. Cu toate acestea, peste jumătate din oferta mondială de cacao  provine din doua țări est-africane: Cote D’Ivorie (Coasta de Fildes) care exporta 41%, si Ghana cu 13% din productia mondiala.

Indonezia este a treia în exporturile mondiale, cu 11%. Brazilia, Camerun, Ecuador, Madagascar, Nigeria, Sri Lanka, si Venezuela exporta cantități semnificative de asemenea. Mai este cultivata pentru export în Columbia, Congo / Zair, Costa Rica, Cuba, Republica Dominicană, Fiji, Gabon, Grenada, Haiti, Jamaica, Malaezia, Mexic, Panama, Papua Noua Guinee, Peru, Filipine, Sau Tome , Sierra Leone, Togo, Trinidad si Samoa de Vestregions-with-growing-cacao
.Spre deosebire de coca si caf
ea, cultivarea arborelui de cacao nu afecteaza pădurile tropicale, pentru ca nu are nevoie de teren deschis ca sa creasca, ci mai degraba de umbra junglei .

Ca si în cazul cafelei, cacao este o planta cultivata in zone extrem de sarace, cu clima calda si fabricata într-un produs care se consuma în general in zone bogate cu clima rece

chocolate nut

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la octombrie 7, 2014 de în Colectie de retete vegan şi etichetată .

Blog Stats

  • 7,829 hits

Bloguri, Bloggeri si Cititori
%d blogeri au apreciat asta: