Casa Fericirii

revista ta de bucurii

Bijuterii handmade in stil baroc

Stilul baroc in bijuterii
Artele frumoase si decorative ale secolelor XVII si XVIII au fost dominate mai întâi de mișcarea barocă si apoi de Rococo, curent ce a fost generat la Roma. Si totuși cel care a dominat epoca a fost Ludovic al XIV-lea, in Franța. Starea de spirit si esența stilului baroc se afla chiar in numele sau tradus din cuvântul italian,,barocco” ce înseamnă extravagant, fantezist, vicios.
Indiferent de domeniul in care se regăsește, stilul baroc se caracterizează prin rigiditate, prin utilizarea exagerata a miscarii, a liniilor curbe si a detaliilor pentru a simboliza lucruri ce se pot interpreta cu ușurintă si lipsa da ambiguitate.
Stilul baroc nu-l recunoaștem doar in arhitectura, arta, muzica etc.  ci si in moda si implicit in bijuterii. Piesele vestimentare purtate de doamne erau alcătuite dintr-un corsaj strâmt si o fusta lunga, iar bijuteriile erau încărcate , împodobite si strălucitoare.
Stilul baroc cunoaște trei perioade:
– Barocul timpuriu: in aceasta perioada erau foarte populare formele ,,Cosse-de-pois”(mazare) si florile (acestea erau la moda in broderie, iar designerii de bijuterii ,,le-au adoptat”in modele create).
– Barocul târziu:in aceasta perioada creste tot mai mult importanta pietrelor prețioase.Suporturile de bijuterii devin mai delicate,iar panglica este una din trăsăturile cele mai răspândite ale bijuteriilor baroce.
– Rococo: este considerat adesea ca o perioada relativ târzie in evoluția barocului fiind caracterizat mai ales de bogăția  si varietatea detaliilor si a ornamentelor. Spre sfârșitul perioadei sale de existența a devenit relativ sincron si de multe ori s-a apropiat sensibil de neoclasicism. Bijuteriile Rococo sunt caracterizate de ornamente complicate, mai ales de flori si frunze.
Bijuteriile in stil baroc dau frâu liber formelor arhitecturale, apreciază pietrele prețioase, fiind pompoase si in același timp greoaie si totuși drăguțe si numai bune de purtat.

Acum sa vedem si cum s-au lasat inspirate creatoarele noastre de handmade din acest „barocco” style

LilyRoseBijoux

 

indrani

 

mariar

 

Danielle

 

mariar

 

GabrielaLeca

 

QuartzHeArt

Aici puteti vedea intreaga colectie

https://www.crafty.ro/colectie/3807-stilul-baroc-in-bijuterii?fbclid=IwAR17_SRhB1MLOkvH-a-5mTl-PaYYyO_XKEn_AOKynPIYT-S1rGhq4GLu_hU

autor: Leca Gabriela


ARTIZANUL SAPTAMANII – GABRIELA LECA


Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la martie 27, 2019 de în Sugestii de accesorizare si cadouri şi etichetată , , , , , .

Blog Stats

  • 13.150 hits

Bloguri, Bloggeri si Cititori
%d blogeri au apreciat: