Casa Fericirii

revista ta de bucurii

Tort Snickers – Vegan

Am facut acest tort pentru revelion. E un deliciu. Au mancat si cei vegani si cei non-vegani cu aceeasi bucurie :).

M-am axat pe creme. Am vrut sa-mi iasa cremele exact cum trebuie si la gust si la consistenta, mai ales ca pentru realizarea lor am combinat mai multe retete, am inlocuit unele ingrediente non vegane… dar iata, am reusit o reteta cap-coada foarte buna, pe care eu, cu siguranta, o voi repeta.

 

Ingrediente:

Suplimentar: 2 maini de nuci/ arahide, o ciocolata vegan

Blat

1 cana faina integrala

1 cana malai

200gr crema de mazare 

un praf de sare

bicarbonat/praf de copt stins in otet/lamaie

apa cat cuprinde

Crema caramel (reteta de la care m-am inspirat o gasiti aici)

200gr zahar

100gr unt de cocos

200gr crema de mazare

un praf de sare

Crema alba Cheescake (reteta de la care m-am inspirat o gasiti aici)

150gr caju inmuiat (10-12 ore)

1 lamaie (sucul)

80gr unt de cocos

1/2 cana lapte de soia +2 linguri mazare fiarta (cum am descris aici)

1/2 cana miere/sirop de agave sau ce vreti voi.

Blat

Se amesteca toate ingredientele  pana se omogenizeaza complet.Blatul trebuie sa iasa de consistenta smantanii groase.

Se pune in forma unsa cu lei si tapetata cu faina, sau cu foaie de copt. Se pune la cuptor.

Blatul se taie apoi in doua.

 

Crema caramel (reteta de la care m-am inspirat o gasiti aici)

Se pune mai intai zaharul pe foc pana se caramelizeaza, se adauga untul de cocos, fiind tot pe foc, pana se topeste se amesteca pana se omogenizeaza cat mai bine, apoi se adauga crema de mazare si se amesteca 1-2 minute la foc foarte mic. Se pune un praf de sare si se lasa sa se raceasca, chiar la frigider cteva minute. Intre timp facem Crema de Cheescake.

Crema alba Cheescake (reteta de la care m-am inspirat o gasiti aici)

Untul de cocos se topeste la baiemarine. Cajuul se mixeaza cu blenderul, apoi se amesteca toate ingredientele, pana se obtine o crema de consistenta asta:

Se lasa un pic la racit, chiar la frigider.

Se ansambleaza apoi tortul.

Mai intai se maruntesc nucile/ arahidele, pe care le putem praji un pic in prealabil pe o tabla, sau nu. Pe primul blat se pun mai intai nucile, apoi Crema caramel, apoi Crema cheescake, apoi blatul-capac si in final se topeste ciocolata la baie -marine se adauga o ligurita unt de cocos sau de cacao. Se toarna ciocolata peste tort… Si se pune la frigider! Nu se baga inca, lingura in el, cum am facut eu 🙂 Rabdare!

Si apoi gustare!!! 🙂

O sa va lingeti pe degete!!! 🙂

………………………………………………………………………………………………………………….

ARTIZANA SAPTAMANII – INDRANI HANDMADE

………………………………………………………………………………………………………………….

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la februarie 5, 2018 de în Colectie de retete vegan şi etichetată , , , , , , .

Blog Stats

  • 9.091 hits

Bloguri, Bloggeri si Cititori
%d blogeri au apreciat asta: