Casa Fericirii

revista ta de bucurii

Maioneza/ smantana/ frisca de post, din mazare uscata

Aceasta compozitie miraculoasa cu aspect de maioneza, frisca sau smantana,  se poate folosi foarte bine in post, sau de vegani, fie la ciorbe in loc de smantana, fie ca maioneza in salate, dar patea cea mai exceptionala a acestei descoperiri este varianta de smantana-frisca pentru prajituri. Deci, poate inlocui cu brio frisca din creme.

Acum sa incepem cu inceputul:

FUSTA cu floarea soarelui-2 copy

Cum se fierbe mazarea uscata?

Se pun 500gr. mazarea la inmuiat de seara pana dimineata sau minim 2 ore, apoi se pune la fiert in oala sub-presiune. Atentie, punem apa doar cat sa o acopere si cam 1-2 cm peste. O lasam sa fiarba inca vreo 5 minute dupa ce incepe sa fasaie.

TORT SNIKERS 001

Dupa fierbere mazarea se poate folosi fie calduta, fie rece. La unele preparate e mai bine calda, la altele rece.  Se lasa la rece cateva ore, odata ce s-a racit ea absoarbe apa in plus si se intareste un pic,  apoi se scurge apa in exces, pana se obtine o masa gelatinoasa si va arata ca in poza sau chiar mai consistenta.

 

FUSTA cu floarea soarelui-3 copy

Intr-un blender, sau chiar cu mixerul (eu folosesc un mini-choper care are paleta pentru batut frisca) se amesteca 400gr. mazarea fiarta, 1/2 cana de ulei, sare.

Acestea sunt ingredientele si cantitatile pentru acest preparat care va va aduce multe delicii de acum incolo, pentru ca este foarte bun, hranitor si foarte consistent.

 

………………………………………………………………………………………………………………………

ARTIZANUL SAPTAMANII – BRATARI LATE – INDRANI HANDMADE  

…………………………………………………………………………………………………………………….

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Un comentariu la “Maioneza/ smantana/ frisca de post, din mazare uscata

  1. Pingback: Tort Snickers – Vegan | Casa Fericirii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la ianuarie 28, 2018 de în Colectie de retete vegan.

Blog Stats

  • 8.350 hits

Bloguri, Bloggeri si Cititori
%d blogeri au apreciat asta: