Casa Fericirii

revista ta de bucurii

Maria Callas

Există atât de multe lucruri uimitoare despre Maria Callas …

În primul rând, ea, deși părinții ei erau greci, s-a născut în  New York în 1923, numele său real fiind Maria Anna Sophia Cecilia Kalogeropoulous. La 14 ani s-a întors împreună cu mama ei în Grecia și a studiat muzica la Conservatorul National din Atena. Bine cunoscuta cîntăreață de operă Elvira de Hidalgo, a ales-o apoi pe Maria să-i fie elevă.

Callas and managhiniIn timpul celui de al doilea război mondial, Callas s-a mutat înapoi în New York pentru a petrece timp cu tatăl ei și pentru a-și cauta roluri, dar Metropolitan Opera a refuzat-o. După război, la îndemnul profesorului ei, Maria a schimbat numele ei înapoi la Callas și s-a mutat în Italia în căutarea de lucru. A  debutat la Verona în Tosca, aici l-a întâlnit pe Giovanni Meneghini, un mare industriaș bogat, care i-a devenit și manager.

Ea rareori se uita la dirijor în timpul unei opere, pur și simplu, pentru că nu putea să-l vadă – ea avea o mică deficiențe de vedere, și de aceea, de multe ori a părea să fie în transă pe scenă.

 Un alt aspect frapant al vieții ei: a fost trădată în majoritatea relațiilor intime de-a lungul vieții ei, și, eventual abandonată de mulți dintre cei care au cunoscut-o cel mai bine și care au pretins că au iubit-o.

Maria Callas und Aristoteles Onassis beim Rotkreuzball in Monaco (1960). Foto: UPI

Maria Callas und Aristoteles Onassis beim Rotkreuzball in Monaco (1960). Foto: UPI

Si încă ceva: a murit aproape fără nici un ban – deși a fost o lungă perioadă de timp, iubita celui mai bogat om din lume la vremea aceea, Aristotele Onassis.  Maria își dorea chiar să se căsătorească cu el și să aibă un copil (au fost zvonuri chiar că a determinat-o să oprească o sarcină în 1963), dar în 1968 Onassis i-a spus brusc că o părăsește. Și a decis să se căsătorească cu Jacqueline Kennedy.

Paradoxal, deși ea a murit acum 30 de ani, înregistrările ei se vând astăzi cu mult peste vânzările oricărui alt artist clasic contemporan.

În sfârșit, vocea ei nu era cea mai frumoasă voce din timpul ei, așa cum a recunoscut și ea în mod frecvent. În unele zile mergea; în altele pur și simplu nu. În final si-a pierdut vocea din cauza prea multor roluri interpretate într-un timp mult prea scurt. Zeffirelli spunea că Maria Callas își dorea moartea pentru că „nu-l mai avea nici pe Onassis, nici vocea – singura armă cu care putea câștiga orice bătălie”.

În cele din urmă, cei care o au întâlnit-o la Paris, în anii șaptezeci sunt de acord că era foarte singură și una dintre cele mai disperate de femei pe care le-au întâlnit vreodată. Se droga și își dorea să moară. In fiecare zi, mulțumesc lui Dumnezeu, este o zi mai puțin”, a declarat ea lui Di Stefano.

Maria Calass rămîne inegalabilă încă prin vocea expresivitatea ei, prin puritatea ei, cântă cu o putere de fascinație incredibilă,  complet din inimă, fără nici o cenzură, fără nici un artificiu, fără nici o vulgaritate, ea,  Maria – doar o femeie, care uneori vorbea despre Callas la persoana a3a, ea cu problemele ei, rugând, implorând  uneori înțelegere şi iubire. Avea doar 53 de ani cănd s-a stins din viață.

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

ARTIZANUL SAPTAMANII – HADARUGART

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la februarie 22, 2016 de în Carti, filme, muzica, arta, frumuseti şi etichetată , , , .

Blog Stats

  • 9.300 hits

Bloguri, Bloggeri si Cititori
%d blogeri au apreciat asta: