Casa Fericirii

revista ta de bucurii

Brioşă de post cu afine – fara zahăr –

briosa

Aceasta este o brioșă de post, consistentă, pufoasă si uşoară, foarte bună pentru micul dejun sau gustări. Nu conține zahăr. Nu vă faceți griji că ar fi prea multă aromă de lamâie; făinile din cereale integrale pot acoperii cu uşurinţă aromele, de aceea, dacă doriți să detectectaţi  aroma de lamâia în produsul final, e necesară o cantitate un pic mai mare .

 

1/2 cană  faina de susan

1/2 cană (120 ml) ulei de floarea soarelui sau de măsline -un ulei ușor, fara gust puternic

2 lingurite (10 ml) semințe de in râșnite fin

1+1/2 cană (360 ml) lapte de soia neîndulcit sau lapte de migdale

1 sau2 linguriteindulcitor de stevie, dupa gust (brioșele vor avea un gust un pic mai puțin dulce date la cuptor), sau 1/4 cană (60 ml) nectar de agave *

1/2 baton de vanilie (il puteti rasni impreuna cu fulgii de cocos)

coaja rasa fin si zeama de la 2 lămâi medii sau mari

1 linguriță oțet de mere

1/2 ceașcă (120 ml) afine uscate / stafide rehidratate, (putem pune si afine proaspete sau congelate)

1/2 cană (120 ml) făină de mei

1/2 cana (120 ml) făină de orez brun

2 linguri (30 ml) făină de nucă de cocos (fulgi de cocos râșniți)

1/2 cană (120 ml) făină de grau integrala

1 linguriță  bicarbonat de sodiu

1/4 linguriță (1 ml) sare de mare neiodată

 

Încalziti cuptorul la 180C. Acoperim o formă cu 12 cupe de brioșe cu hârtie de copt (pentru briose), sau o ungem cu ulei de nucă de cocos.

Într-un castron mare, amestecati împreună faina de susan și uleiul pâna se omogenizează. Adăugați laptele și amestecati bine pentru a se omogeniza, apoi adăugați și semințele de in, Stevia, fulgii de cocos cu vanilia, coaja de lămâie și bicarbonatul stins in oțetul de mere, și se amestecă bine. Se adauga și afinele/stafidele și se amestecă ușor până se acoperâ. Se adauga fainile si sarea și se amestecă ușor până se omogenizează un pic.

Folosind o lingura mare sau un polonic, luați cu generozitate și umpleți formele de brioșe cât mai bine. Coaceți în cuptorul preîncălzit 30-35 de minute, apoi se rotește tava în jurul axei, 180grade si se lasă până  se rumenesc foarte bine. Verificați daca brioșa din centru s-a făcut. Se lasă să se răcească 5 minute înainte de a scoate din tavă , apoi se lasă să se răcească complet. Ies 12 briose mari. Pot fi congelate.

briose

* Puteți înlocui Stevia cu 1 / 4-1 / 3 ceasca (60-80 ml), nectar de agave, dar în acest caz, reduceți laptele cu 2-3 linguri (30-45 ml).
–––––––––––––––––––––––––––––––
ARTIZANA SAPTAMÂNII – INDRANI HANDMADE -http://indrani-handmade.blogspot.ro/–––––––––––––––––––––––––––––––-

Această prezentare necesită JavaScript.

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la Martie 11, 2015 de în Colectie de retete vegan şi etichetată , , , .
%d blogeri au apreciat asta: