Casa Fericirii

revista ta de bucurii

Trufe de ciocolata neagra

Trufele de  ciocolata neagra sunt populare în fiecare colț al lumii. Ele vin într-o varietate de forme, marimi si arome. O trufă de ciocolată tipică este facută din pudra de cacao, cremă, și arome. Centrul ganache de ciocolata este de obicei acoperit cu pudră de cacao amestecată cu creme si arome ceea ce îi dă un gust atat de delicios pentru papilele noastre gustative. V-ați întrebat vreodată cum și când au fost inventate aceste delicii ?

Scurt istoric al trufelor de ciocolată

dark chocolate truffleTrufele de ciocolata au fost inventate în 1895 în Chambery, Franța de către o persoană numită Dufour. Din cauza similitudinile lor de formă și mărime, a numit inventia sa, după o ciupercă foarte populară în Franța, numită trufe. Mulți oameni se întreabă de multe ori dacă trufele de ciocolata conțin ciuperca trufe. Răspunsul este nu”. Ciuperca nu are nici o legătură cu pregătirea trufelor de ciocolată.

Trufa de ciocolată a găsit repede drumul peste  granițele Franței, intrând în Anglia în 1902, când familia Dufour a emigrat. Ei și-au deschis un magazin de ciocolata la Londra pentru a vinde această  dulce delicatesă în zonă. A devenit o senzație instantaneu, în Londra, apoi s-a răspândit încet în alte părți ale lumii. Ciocolata a început să fie produsă în diferite părți ale lumii. Au rezultatul astfel trei variante largi de trufe de ciocolată: trufe european, elvețiene și americane. Diferenta este dată de tipul de ingrediente utilizate pentru a face Ganache (aroma delicioasa din centrul ciocolatei).

Tipuri de trufe de ciocolată

AMELIE_CHOCOLATEExistă diferite tipuri de trufe de ciocolata disponibile în magazine și restaurante. Cîteva tipuri din mai populare sunt: trufe albe de ciocolata, trufe de ciocolata cu lapte, trufe de ciocolata neagra, trufe franceze și trufe de ciocolată cu scorțișoară.

Trufele de  ciocolata neagra sunt de asemenea un extraordinar desert. Acestea sunt, populare fie în coșcadou fie sunt consumate frecvent în ocazii, la un ceai, la un mic dejun în vacante, la un picnic romantic. Ele au devenit sinonime bunul-gust.

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la ianuarie 20, 2015 de în Colectie de retete vegan şi etichetată .

Blog Stats

  • 7,829 hits

Bloguri, Bloggeri si Cititori
%d blogeri au apreciat asta: