Casa Fericirii

revista ta de bucurii

Beneficiile ciocolatei

Ciocolata continua sa captiveze papilele noastre gustative cu gustul sau ceresc. Cacao, care este ingredientul principal al ciocolatei.  A fost denumita de-a lungul timpului hrana zeilor”sau „aurul negru, atat datorita beneficiilor pe care le aduce sanatatii dar si pentru gustul sau divin. Este interesant de observat că, in multe civilizații antice, cacaoa a fost folosita ca moneda, din cauza valorii sale  intrinseci. Cacaoa, sub diferite forme, era de asemenea, frecvent recomandata de medicii din vechime.

Soiuri de Cacao

Exista patru soiuri mari de arbori de cacao, care sunt cultivati: Criollo, Forastero, Trinitario și Nacional. Soiul Criollo este renumit pentru boabele sacacaotreele de calitate superioara si se gaseste în Mexic si America Centrala.  Acest soi cuprinde la rindul sau alte sub-categorii: Chuao, Porcelana, Puerto Cabello and Carupano. Varietatea Forastero constituie 80% din totalul producției de cacao si este în mare parte cultivata în Africa de Vest, America Centrala. Acest soi creste mai repede si da randament mai mare. Trinitario este o incrucisare intre Forastero și Criollo si creste in special in Asia de Sud-Est si America Centrala. Varietatea Nacional este cunoscuat pentru aroma sa placuta si este cultivata in vestul Anzilor si America de Sud.

Beneficiile pentru sanatate

Cacaoa  nu este cunoscuta doar pentru gustul sau unic ci si pentru efectele sale vindecatoare. Oamenii din timpuri stravechi au fost constienti de proprietatile sale. In perioada coloniala cacaoa era nu numai un aliment de lux dar si un medicament. Se pare ca a fost  unul din cele mai bune remedii pentru diverse boli sau pentru disconfort, cum ar fi oboseala, febra, anemia, apetit sexual scazut, stop cardiac, boli respiratorii si apetit redus.

Unimage30tul de cacao a fost de asemenea utilizat pentru tratarea problemelor de piele cum ar fi psoriazis, arsuri și eczeme.

Peste 300 de compusi chimici benefici au fost identificat in cacao. Oamenii de stiinta au studiat efectele mai multor astfel de compusi si au descoperit proprietati interesante ale acestui super-aliment delicios.

Cacaoa are deci următoarii compusi importanți:

Flavonoidele: flavonoidele sunt antioxidanti care se  gasesc in boabele de cacao. Acesti compusi scad nivelul de oxid nitric din sange si imbunatatesc capacitatea de reactie a vaselor de sange la schimbarile fluxului de sange. În plus, flavonoidele imbunatatesc memoria si previn cancerul. Cu toate acestea, datorită gustului amar, producatorii elimina, de obicei, majoritatea flavonoidelor din produsele pe baza de cacao.

Teobromina: Acest compus este alcaloid care reduce somnolenta, e diuretic, vasodilatator, are un efect foarte relaxant.  Elimina de asemenea, toxinele din corp.

Anandamide: Anandamide este o substanța euforica care produce un sentiment de fericire si are un efect calmant asupra organismului uman. Termenul Ananda” este derivat din cuvantul sanscrit, care înseamnă fericire, beatitudine.

Feniletilamina: Aceasta se gaseste in mod natural in virful boabei de cacao. Concentratia de amina in cacao creste in procesul de fermentatie al boabei  si scade in timpul prajirii. Acesta este un antidepresiv si se spune ca este legat de sentimentul iubirii, al indragostirii. Nu este neaparat un sedativ, dar produce o experienta  linistita.

i love-Chocolate

Serotonin: Serotonina este practic un neurotransmitator în corpul uman . Datorita proprietatilor sale anti -depresive, aceasta ajută la construirea „scut de aparare impotriva stresului”iîn corpul uman. Cacaoa ridica nivelul de serotonina din creier. Ea stimuleaza si echilibreaza activitatea creierului. Induce un somn mai bun .

Tryptophan: Triptofanul este un aminoacid care este convertit in neurotransmitatori care ne protejeaza de stres, cum ar fi serotonina si melatonina . Acesta este o substanță sensibila la caldura. Deci poate disparea dacă caldura, in procesul de fabricatie, nu este controlata sub nivelul admisibil.

 i love chocolate

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la Noiembrie 25, 2014 de în Leacuri, plante, sfaturi diverse şi etichetată .
%d blogeri au apreciat asta: