Casa Fericirii

revista ta de bucurii

Lotus Sublim

00lotus sublim copy

O prajitura cu o aroma inconfundabila si delicioasa pe care nu o poti uita!!!  Banana, pepene galben, cocos… o floare de lotus cu un gust sublim…

TOTUL NATURAL, VEGAN, FARA COLORANTI, FARA ESENTE ARTIFICIALE.

 

Ingrediente: unt de cacao, miere, faina de susan, ulei de cocos,  tapioca, banane, pepene galben, lapte praf de cocos.

Cantitate/prajitura: 150-160gr

Reteta:

pentru exterior:

100g miere

200g lapte praf de cocos

200g faina de susan

50g unt de cacao

20g ulei de palmier/cocos

00lotus 004 copy

Se topestc untul de cacao si uleiul de palmier la bain-marie, apoi se amesteca cu toate ingredientele. Se lasa un pic sa se raceasca si sa se omogenizeze. Se obtine o pasta de consistenta plastelinei. Dam o treime din compozitie la o parte. Celelalte 2 treimi se framinta un pic apoi se taseaza pe fundul si peretii formelor formind un strat cam de 1 cm grosime. Atentie!!! Formele se ung in prealabil cu un pic de ulei. Se folosesc forme de silicon.

pentru umplutura:

2 banane

2 felii de pepene galben

30g tapioca

100g zahar brun

Se blenduiesc pepenele, bananele. Separat se pun zaharul si tapioca in 4-5 linguri de apa si se incalzeste usor pana se incheaga ca un jeleu. Se amesteca cu mixul de banane si pepene.

Se pune umplutura obtinuta in formele umplute partial anterior. Fara a le umple insa formele, complet. Se lasa un pic sa se raceasca, apoi se modeteaza capacelele  (care vor deveni fundurile prajiturii) si se inchid . Se dau la frigider minim 4ore, dupa care se rastoarna cu grija se scot din forme si se orneaza.

Ies cam 6 lotusi  si au un termen de valabilitate cam de 3 saptamani, tinuti la frigider.

 

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la Noiembrie 5, 2014 de în Colectie de retete vegan şi etichetată , , .
%d blogeri au apreciat asta: