Casa Fericirii

revista ta de bucurii

DROJDIE DE BERE (Saccharomyces cerevisiae)

Descriere: Există levuri (drojdii) înalte, de panificaţie, cu activitate optimă între 15-20°C şi levuri joase, cu activitate optimă între 5-6°C, folosite la fabricarea berii. Doar ultimele se folosesc în terapeutică sub numele de drojdie de bere

Drojdia de bere este considerată un aliment „miracol”, mult mai eficient chiar decât grâul şi germenii de grâu, mai ales că nici o altă hrană nu cuprinde, într-o combinaţie atât de perfectă şi într-o formă atât de uşor asimilabilă, o gamă largă de substanţe nutritive importante prin care, în această direcţie, drojdia de bere depăşeşte cu mult în valoare cerealele, fiind mult mai eficientă decât laptele şi carnea. Ea conţine 50% proteine uşor digestibile și toţi acizii aminaţi indispensabili vieţii. Conţine o cantitate ridicată de glutation, peptide sulfuroase, având o acţiune preponderentă în fenomenele vitale şi în special în reacţiile de oxido-reducere, în procesele de dezintoxicare şi de rezistenţă la infecţii. Ea conţine lecitină, săruri minerale esenţiale, precum şi oligoelemente dintre care menţionăm: P, Mg, K, Zn, Cr, Ag, Au, Ca, Co, Cu, Fe, I, Mn, Sn. Vitamine, printre care grupa completă şi în procentaj ridicat a vitaminelor B. Mai conţine cantităţi importante de ergosterol (care sub influenţa razelor ultraviolete solare se transformă în vitamina D), acţiunea sa antirahitică fiind de 4 ori mai intensă decât cea a uleiului de ficat de morun. Este în special indicată persoanelor care fac eforturi fizice, deoarece le măreşte rezistenţa la oboseală, favorizând activitatea musculară şi uşurând eliminarea toxinelor şi a deşeurilor de metabolism. Este în mod natural indicată în avitaminoze complexe sau simple din grupa B, precum şi în diferite afecţiuni neurologice, neuromusculare, în manifestările nervoase de alcoolism.
În plus, datorită activităţii sale hepatoprotectoare, ea convine în special în stările precirotice şi în stazele hepatice, sau cu alte cuvinte în degenerescenţele grăsoase ale ficatului. Ea se dovedeşte de asemeni eficientă în stările de denutriţie extremă şi de slăbiciune constituţională, ca şi în cazul bolnavilor alimentaţi cu sonda. 

Proprietăţi: antianemic, antireumatic, hipoglicemiant, laxativ slab, remineralizant, revitalizant, vitaminizant B, hepatoprotector, antioxidant, imuno-stimulent, radioprotector, detoxifiant. 
Indicaţii: acnee, afecţiuni ale pielii, afecţiuni inflamatorii ale căilor respiratorii superioare, afecţiuni neurologice, afecţiuni reumatismale, afecţiuni vaginale, anemie, arsuri, astenie, auto-intoxicaţii, constipaţie, demineralizare, diabet zaharat, enterită muco-membranoasă, furunculoză, gastroenterită acută infantilă, gripă, intoxicaţii alimentare, iritabilitate, leucoree, nefrită, păr (întreţinere), pneumonie, tulburări de creştere, varice. 
Mod de administrare: 
Intern: 1 linguriță de 3 ori pe zi, dizolvată în apă sau în diferite combinații alimentare.  
Extern: sub formă de spălături (1 linguriţă de drojdie dizolvată în 1 litru de apă), în gastroenterite acute infantile, enterite muco-membranoase, afecţiuni ale mucoasei vaginale.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la August 12, 2014 de în Leacuri, plante, sfaturi diverse.
%d blogeri au apreciat asta: