Casa Fericirii

revista ta de bucurii

Baton de cereale cu fructe si ciocolata neagra

Nu este nevoie sa cheltuiti banii pe batoanele din magazin; va puteți face propriile voastre batoane acasa, mai ales daca aveți dubii in privinta calitatii celor pe care le cumparati. Cu această rețetă puteti sa va faceti astfel de batoane într-un mod simplu, folosind ingrediente sănătoase. Acest dulce este plin de energie si puteți să-l consumati inainte de antrenament sau pur si simplu daca aveti nevoie de dulce.

Ingrediente:

80 gr caise uscate
50 gr stafide
100 gr prune uscate
50gr alune/ migdale prajite
200gr fulgi de ovaz
2 mere (mari si suculente)/6 prune
1 portocala
1 lingura miere
½ lingurita scortisoara
200 gr ciocolata neagra
1 linguriță de ulei de palmier

Caisele, stafidele si prunele se pun intr-un bol de apa sa se inmoaie aproximativ 10 minute. Apoi, se taie fructele în bucați mici (atentie daca folosim blendarul, pentru ca bucatile trebuie sa ramina mai mari).
Alunele prajite se taie în bucati mici.
Fulgii de ovaz se sparg în bucați, dacă consideram ca sint prea mari.
Se curata marul si se rade, dar nu se stoarce sucul.
Se rade o portocala, se pune coaja si se amesteca.
Se amestecă toate ingredientele de mai sus si se adaugă miere si scortișoara. Se lasa 30 de minute pentru a deveni o masa compacta.
Punem intr-o forma hartie de copt. Taiem din masa formata batoane de dimensiunea dorita. Coacem timp de 10-12 minute la 170 ° C,  apoi oprim cuptorul dar mai lasam batoanele sa se mai usuce, pentru încă 10-15 minute. Dupa ce se racesc un pic se pune la frigider 20 de min. Eu le-am pus la congelator 5 min.
Intr-o tigaie se topeste ciocolata neagra cu ulei si se trec batoanele prin ea (se inmoaie in ciocolata numai pe fund).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la August 10, 2014 de în Colectie de retete vegan şi etichetată , .
%d blogeri au apreciat asta: