Casa Fericirii

revista ta de bucurii

Sarutul Afroditei moelleux de ciocolata

Intr-o vara am vandut prajituri la Costinesti sa putem avea si noi o vacanta la mare. Am inchiriat o camera la o gazda draguta, i-am zis ca vom face prajituri fara prea mult foc, dar cu mult congelator 🙂 Trebaluiam toata dimineata, apoi alergam cu lada frgorifica prin Costinesti. Prajiturile noastre erau cele mai scumpe. Si se vindeau cel mai bine! Erau vegane si cu ingrediente una si una. Iar retetele le adaptasem dupa un site de concursuri internationale de chocolaterie. Asa s-a inventat moelleux de ciocolata – varianta vegana! Daca o veti gusta veti intelege ca nu putea debuta aceasta prajitura decat pe plaja de la Costinesti!!! Prietenii stiu de ce 😉

O Afrodita neagra!!!… deci  …cum ar putea sa-i fie sarutul altfel, decat imbatator si senzual, plin de toate miresmele … afrodiziace!!!?

Aceasta prajitura de ciocolata, cu aroma de orzo, un pic amaruie foarte spicy te  seduce din prima secunda!  Cu aroma ei dar si cu  starea euforica, foarte … high, deosebit de rafinata, pe care ti-o da… n-ar fi exclus sa apara si niste fluturi la stomac :), depinde unde va prinde prima muscatura :).

Crema este foarte fina si ti se topeste in gura. O prajitura raw-vegan.

Ingrediente: susan, miere, masa de cacao, lamaie, seminte de in, tapioca, orzo, seminte de chia, scortisoara, nucsoara, coriandru, cuisoare, anason stelat, extract de menta, extract de vanilie.

TOTUL NATURAL, VEGAN, FARA ZAHAR, FARA ADITIVI, FARA COLORANTI, FARA ESENTE ARTIFICIALE.

Cantitate/prajitura: 150-160gr (ies 9-10 prajituri)

Ingrediente: susan, miere, zahar brun, cacao, unt de cacao, lamiie, seminte de in, tapioca, alune, caju, orzo, seminte de chia, scortisoara, nucusoara, coriandru, cuisoare, anason stelat, extract de menta, extract de vanilie.

Blatul exterior:

100g faina de sunsan (susan macinat)

100g miere

100g cacao

50g unt de cacao

20g ulei de palmier

zeama de la o lamiie

un praf de sare

Se topestc untul de cacao si uleiul de palmier la bain-marie, apoi se amesteca cu toate ingredientele. Se lasa un pic sa se raceasca si sa se omogenizeze. Se obtine o pasta de consistenta plastelinei. Dam o treime din compozitie la o parte. Celelalte 2 treimi se framinta un pic apoi se taseaza pe fundul si peretii formelor formind un strat cam de 1/2 cm grosime.

Umplutura Spiced Coffee :

100g orzo

200g miere

100g apa

70 masa cacao

50g tapioca

1/2g scortisoara

1/2g ghimbir

1/2g cuisoare

1/2g piper

1g cardamom

1g nucusoara

1g coriandru

1g anason stelat

10g vanilie extract

10g menta extract

1lingura seminte in

1 lingura seminte chia

Se fierbe tapioca cu apa, in timpul asta se topeste la abur masa de cacao. Apoi se amesteca toate ingredientele. Se pune umplutura in spatiul lasat. Fara a umple insa formele, complet. Se lasa un pic sa se raceasca, apoi se modeteaza capacelele  (care vor deveni fundurile prajiturii) si se inchid . Se dau la frigider minim 4ore, dupa care se rastoarna cu grija se scot din forme si se orneaza.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la iulie 9, 2014 de în Colectie de retete vegan şi etichetată , , , , , .

Navigare

Blog Stats

  • 7,829 hits

Bloguri, Bloggeri si Cititori
%d blogeri au apreciat asta: